Friday, June 15, 2012

Tatil Valizi yapmanin püf noktaları

Evetttt yaz geldi hemde deli sıcaklarıyla geldi.E hal böyle olunca tatil planlarıda ardı ardına geliyor.Çok çok zaman önce planlanmış kızlar tatiliniz yıllar sonra ilk defa yalan olmadı ve yarınnnnn Bodrum Bodrummm.:)
Tatile giderken bavul yapmak tam bir faciadır.Yanımızda en çok sevdiğimiz parçalarımızı almak isteriz.Sonra onuda alim dursun bunuda alim dursun belki giyerim diye diye gardıropun yarısını bavula sığdırmaya çalışırız.Sonrada oraya gidince ne giysem yaa yanıma hiçbir almamışım diye sızlanmaya başlarız.Bende bunu çok kez yaşadım ve bu krizi yaşamamak adına mantıklı hareketler ederek gitmeden önce kombinler yaratıp az ama öz giysiler götürmeye karar verdim.
Yaptığım kombinleri ise fotograflarını çektim.
Bakalım neleri neler ile kimbinlemişim.

Yanıma aldığım temel parçalar.
2adet etek
1 adet şort(giymediğim pantolonumu kesip süsledim)
2 adet gömlek
1 adet atlet
1 topuklu ve 1 adet espadril

 İlk görseli yol kıyafeti olarak düşüyorum.Şortum ve üzerine giydiğim şirin sırtı açık atletim ve boynuma attığım renkli şalımla hem şık hem rahat olabilirim.Elime ise çok büyük bi çanta almama gerek yok zaten gerekli olan herşey bavulumda olduğuna göre kimlik cüzdan telefon vs yeterli olur.
Aynı atleti gece için kombinleyebilirim.Pembe kelebek kesimli eteğim üzerine siyah atletim,Belime takacağım sarı kemerim ile sarı çantam gayet uyumlu gözüküyor.Ayrıca kendi tasarımım olan pembe yakamda ayrı bir hava katmamışmı ?


Buda farklı bir kombin.Bu sefer siyah eteğim ile kombinledim.Yine pembe yakam pembe ayakkabılarım ile uyumlu.Etekde iddealı olduğu için sadece koluma birkaç bilezik kombinlemeyi tercih ettim.
 Burada farklı bir kombinle karşılaşıyoruz.Yine kendi şortum üzerine pembe ayakkabılarıma uyumlu pembe şeritli lacıver gömleğim şık bir gece kombini oluşturuyor.
Aynı komibini istersem farklı bir çanta ve espadrillerimle ve bir kaç aksesuarla gündüz kullanabilirim.
 Bu en favori kombinim!Şırtı şerit halinde dekolteli olan beyaz gömleğimi siyah paletli eteğim ile kullanicam.Sarı kemarim çantam ile uyumlu.Boynuma takacağım iddealı tasma kolyem kıyafetimi tamamlıyor.Renk katmak için ise pembe topuklularımı kullanıyorum.Ayakkabı ise çanta uyumsuzluğu ise moda biliyorsunuz ki :)
Son olarak aynı gömleği yine kot şortumla kullanabilirim.Altına espadrillerim ve çantam ile spor şıklık yaratıyorum:)

Gördüğünüz gibi az parça ile çok şeyler yaratılabiliyor.Önemli olan temel parçaların birbirine olan uyumu.Böylelikle hem küçük bir valiz hazırlayabilir hemde tatilde 'of ne giysem'düşümcesinden kurtulabilirsiniz:)


7 comments:

  1. Fotograflar post'ta kucuk olsa da buyutunce kombinlerin guzelligi daha da belli oluyor. Her biri cok cici kombinler, cesitlemelerine bayildim! Aksesuarlarin kombinleri senlendirenler olmus;)
    Iyi tatiller!

    ReplyDelete
  2. Hemen büyülttüm görselleri sanırım daha net görünüyor olabilirler artık
    Çok teşekkür ederimm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pek guzel oldular;) Bir kucuk ricada daha bulunsam? Yorum ayarlarindan kelime dogrulamayi kaldirirsan, biz tembel blogger'lara pek makbule gecer;)

      Delete
  3. mükemmel olmuş hepsi! Ah kızkıka Bodrum'a ve sınırsız eğlenceye kim hayır diyebilir ki :) iyi eğlenceler! :)

    ReplyDelete
  4. canm pembe şeritli gömlek ve pembe ayakkbı ne marka acaba? ve bu sezona mı ait?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şeritli gömleği taksimden almıştım ama kışın ayakkabıda Zara Trf sezon :=)

      Delete